Etherische straling in het licht van de hitte?

Het lijkt erop dat de groep achter de PlusToken, een van de grootste oplichterijen in de industrie, met de dag actiever wordt. Slechts een paar dagen nadat PlusToken meer dan $65M in EOS tussen de portemonnees bewoog, werd een ETH-overdracht ter waarde van $186M geïnitieerd. Terwijl de genoemde transactie, kortstondig, vastzat in een knelpunt als gevolg van Ethereum’s congestieproblemen, was deze op het moment van schrijven al verwerkt.

De overdracht in kwestie kwam voort uit een bekend Ethereum-adres en werd later opgesplitst in 50 afzonderlijke transacties, duidelijk een poging om de activiteiten van PlusToken te maskeren. Deze ontwikkeling werd voor het eerst onthuld door Whale Alert, waarna velen in de gemeenschap zich zorgen begonnen te maken over welk effect dit nieuws zou hebben op de waarderingen van zowel Bitcoin Loophole als Ethereum.

Deze zorgen zijn niet nieuw, want ondanks het feit dat het tegendeel is bewezen, geloven velen nog steeds dat PlusToken de Zwarte Donderdag in maart heeft neergeslagen, evenals de prijsdaling van Bitcoin in december 2019.

LocalBitcoins voor de overwinning?

De populaire peer-to-peer Bitcoin-marktplaats was onlangs in het nieuws nadat bekend werd dat collega-concurrent Paxful LocalBitcoins had ingehaald in termen van het wereldwijde wekelijkse handelsvolume. Maar dat is nog niet alles, want volgens een verklaring van haar CMO Jukka Blomberg is LocalBitcoins erin geslaagd om de transacties die uit de darknet komen met 70% in te krimpen.

Deze duizelingwekkende daling kwam op de rug van de P2P-uitwisseling die de KYC-vereisten en de AML-regelgeving na september 2019 implementeert.

Er dient echter te worden opgemerkt dat deze regelgeving is gekomen op de rug van een neerwaartse trend waarbij het handelsvolume van LocalBitcoins al is afgenomen.

Interessant is dat, in tegenstelling tot wat de CMO beweerde, een recent Ciphertrace-rapport de prestaties van de P2P-markt in twijfel trok, waarbij de enorme volumes die worden gebruikt voor criminele activiteiten nog steeds door het platform worden gerouteerd.

Fout 404

Een kwetsbaarheid in de Liquid sidechain van Blockstream werd recentelijk door een crypto-analyticus gesignaleerd nadat 870 Bitcoin ter waarde van ongeveer 8 miljoen dollar kortstondig werd gecontroleerd door 2 van de 3 multi-sig-contracten die Blockstream in handen had.

Dit werd voor het eerst opgemerkt door Summa’s James Prestwich, die beweerde te hebben ontdekt dat het uitgavenscript voor de bovengenoemde transacties zo was geconfigureerd dat de controle werd overgedragen aan 2 van de 3 multi-signcontracten, gewoonlijk een stap die genomen werd toen het Liquid Network hypothetisch zou instorten.

Dit was in strijd met het beveiligingsmodel van Liquid, voegde hij eraan toe, terwijl hij ook beweerde dat een Blockstream-medewerker zijn zorgen probeerde te ontslaan toen deze voor het eerst onder hun aandacht werden gebracht.

Categories: Bitcoin

Comments are Closed on this Post